Advies door specialisten
Ruim aanbod van unieke producten
Te zien in onze showroom
Samenstellen naar wens

05-05-2022

Ondergrond hottub

De beste ondergrond voor een hottub

Misschien heeft u uw nieuwe hottub al uitgekozen of bent u nog op zoek. In beide gevallen wilt u op een gegeven moment kiezen waar de hot tub komt te staan en moet de tuin klaar zijn om de kuip in te plaatsen. Hot tubs zijn zwaar en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de basis stevig is om het gewicht te kunnen dragen. In dit blog leggen we de verschillende opties voor de basis uit, om ervoor te zorgen dat uw hottub kan zorgen voor veel ontspannende momenten de komende jaren!

Betonnen basis

Beton ondersteunt het gewicht goed en houdt het gebied rondom de kuip mooi en schoon. Het is solide, niet overdreven duur en vrij gemakkelijk te leggen. Als u zich zorgen maakt over hoe het eruit zal zien, maakt u de ondergrond gewoon iets groter dan de voetafdruk van de hot tub en dit zal de 'betonnen' look verbergen. Wij adviseren een betonnen ondergrond van minimaal 10 cm dik. We raden ook aan om het beton af te hellen met een helling van 1,5 cm per 3,5 m, dit zorgt ervoor dat het water van de pad loopt en voorkomt ophoping.

Tegels, straatstenen en andere bestaande stenen oppervlaktes

De meeste terrassen, bestrating en andere oppervlaktes zijn al versterkt en kunnen het gewicht van een hottub dragen. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen. Bij het gebruik van een bestaande basis bespaart u tijd en geld. Het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat de stenen waterpas zijn en ook om ervoor te zorgen dat de afvoer in orde is, omdat u niet wilt dat er water onder de hot tub blijft staan.

Terrasplanken

Terrasplanken zijn een zeer populaire optie. Het ziet er geweldig uit en het is prettig onder de voeten bij het in- en uitstappen van de hot tub. Let wel op dat u planken neemt van een lange levensduur. Terrasplanken zijn wel gevoeliger voor trillingen van de eventuele filter. Als u een hottub op een terras wilt installeren, moet u rekening houden met de sterkte van de ondersteuning. Het is handig om contact te zoeken met een terras specialist. U hebt bijvoorbeeld meer balken nodig om een ​​hot tub te ondersteunen dan op een normaal terras en u moet ervoor zorgen dat de onderstaande fundering voldoende is.

Andere ondergronden

Naast bovengenoemde opties is er natuurlijk meer mogelijk. Als algemene regel geldt dat, zolang de afvoer goed is, het oppervlak relatief vlak en stevig is en het gewicht van een volledige hot tub kan dragen, het goed moet komen.

Als u meer informatie wilt, dan kunt u altijd contact met ons opnemen