Advies door specialisten
Ruim aanbod van unieke producten
Te zien in onze showroom
Samenstellen naar wens

05-05-2022

Buitensauna vs binnensauna

Buitensauna vs. binnensauna: welke past het beste bij u?

Als het om een ​​thuissauna gaat, zijn er bijna geen verkeerde keuzes. Net als uw huis, achtertuin en zelfs uw diner plannen, komt het allemaal neer op persoonlijke voorkeur. Er zijn heel veel opties om de sauna helemaal naar uw wensen vorm te geven. De grootste keuze die u moet maken is: wilt u een binnen- of buitensauna? In deze blog zetten we de voordelen en nadelen tegenover elkaar.

Wat is het verschil tussen een binnen- en buitensauna?

Zoals hun naam al aangeeft, is het belangrijkste verschil hun locatie. Binnensauna's worden meestal geplaatst in thuisgyms, badkamers, kelders of spa's. Tijdens een verbouwing of de bouw van een nieuwe woning kiezen veel mensen ervoor om een ​​sauna direct in hun huis in te bouwen. Vrijstaande binnensauna's zijn handig vanwege hun flexibiliteit, het vermogen om van huis te wisselen en kunnen op elk moment worden geïnstalleerd.

Aan de andere kant worden buitensauna's meestal in achtertuinen gebouwd, meestal bij een zwembad of meer. Zonder de beperking van de binnenruimte en gemakkelijke toegang tot goede ventilatie, zijn er tal van opties voor het aanpassen van een buitensauna. De huidige modellen variëren in vorm, ontwerp en grootte. In tegenstelling tot binnen modellen, zijn buitensauna's niet beperkt in hun grootte en kunnen ze worden ontworpen om te profiteren van het uitzicht vanuit uw huis of cottage-achtertuin.

Voordelen van binnensauna's
  • Goede manier om onbenutte ruimtes in huis op te vullen
  • Bij elk weer goed bereikbaar
  • Eenvoudiger te installeren
  • Fijn bij een kleinere tuin

Voordelen van buitensauna's
  • Meer mogelijkheden om te personaliseren
  • Ventilatie eenvoudig te realiseren
  • Geen ruimte beperkingen
  • Een uitzicht tijdens uw saunabezoek

Welke sauna past bij u?

Dat ligt per situatie anders. Wij bij H2Outdoor zijn fan van de buitensauna, omdat dat teruggaat naar de natuur. Buiten kunt u naast uw saunabezoek ook genieten van de natuur. Daar kan bij ons niks tegenop!